Дата и час: 26 Апр 2019 09:10
 Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сузуки събор Ст.Загора 2009год.
Непрочетено мнениеПубликувано на: 03 Мар 2009 14:59 
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2008 13:29
Мнения: 7474
Местоположение: Стара Загора
ПОЛ: МЪЖ
Здравейте.
По традиция вече на 31.01 и 01.01 09г. се проведе Общонационалния зимен Сузуки събор на територията на Ст.Загора.Честта да бъдем домакини отново се падна на нас-Оффроуд Клуб Стара Загора.
Както и миналата година ,така и сега проблемите с които се сблъскахме при организацията бяха идентични.Като се започне от неизвестния до последно брой на участниците,изискванията на същите за определени удобства при настаняването,и се стигне до избирането на подходящ терен за традиционната разходка,който обаче хем да е достъпен и проходим за всички,хем пък и хората с по-подготвени джипове да не скучаят.До последно притесненията с трасирания маршрут си бяха налице,че със снега който наваля в началото на януари преминаването на трасето щеше да е невъзможно с никакъв джип.
Датата на събора не беше избрана случайно.Най-напред заради хубавото/имам предвид кално :evil: /време,и не на второ място рождения ден на клуба ни.
Тук е мястото на отбележа,че най-дейно участие по организацията взе Белата,който постоянно търчеше да урежда нещо.Резервира една хижа,но в последствие /поради изискванията на гостите/,я отказа и хукна да търси нещо по-подходящо,участва дейно и в трасирането на маршрута и два дни преди събора го премина отново целия с резачката,за да може всеки нормално да се наслади на разходката,а не да мисли постоянно за противния скърцащ звук на ....падаща боя.
И ето че дългоочаквания ден дойде.За съжаление бройката на Сузуки-манияците беше далеч по-малка от това което се афишираше във форума,но така си пролича кои са истински нахъсени за офроуд,а и кои са най-сериозните/изключвам хората които по една или друга причина много искаха да дойдат но бяха служебно или лично възпрепятствани/.
След като Белата настани гостите в комплекс Ушев ,се събрахме и след като и последните гости се присъединиха към нас потеглихме по начертания маршрут.
Тук е мястото да спомена,че имаше освен Сузукитата и доста колеги дошли да уважат мероприятието с други марки джипове/Тойота,Хюндай Галопер,Жийп и т.н./.
Момчета благодаря че ни уважихте и бяхте с нас!!! Надявам се че ви е харесало приключението и ще присъствате редовно на подобни мероприятия.
И така старта беше даден към 11.00ч.Колоната въпреки всичко се заформи доста внушителна-21джипа.....
Изображение
....а минувачите се спираха и се възхищаваха на грандиозното шествие,което преминаваше покрай тях....
Изображение
Както споменах тази година времето беше с нас и калта беше в изобилие.Това пролича още при подстъпа към същинския маршрут.Не всички коли можеха да поддържат висока скорост и затова се налагаше често да изчакваме да се събере колоната.
Изображение
Като казвам калта....наистина имам предвид сериозна кал..... ;)
Изображение
Изображение
Много скоро успяхме да се придвижим и ето ни на старта на подготвения маршрут.Местността се намира в Средна Гора под връх Морулей,известна на всички с множеството си Римски пътища и особено един от тях,по който имахме голямо приключение в миналото/има тема за тогавашните ни перипетий/.
Изображение
Още на първия сериозен баир и нещата станаха трудни,особено за по-неподготвените.Калчицата и сериозния наклон си казаха своето и имаше доста буксуване и бутане и т.н.
Изображение
Тук имам забележка към Иван Попов....с тези широки гумета/по-широка от Патрола станала Витарата/,стъпва извън калния коловоз и така има предимство пред другите участници....да се надяваме че ще си вземе бележка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Изображение
Наш Боко обикновено кара със сликове и все не закъсва,но днес по повод събора се беше обул с рунтавелките,а аз през целия преход се притеснявах да не се окопае някъде.... :lol: :lol: :lol:
Изображение
А ето и един представител на друга марка,който макар и да изглежда лъскав се справи много добре по трасето...
Изображение
....ето и още един,който въобще не беше подготвен,нито повдигнат,нито с подходящите гуми,но зареден с много ентусиазъм и хъс и с малко помощ от екипа....се справи и премина целия маршрут.
Изображение
Изображение
А кой пита Спас 55 дали не е сниман....ето го кара си и не му пука....Джимнито за пореден път доказа,че е достоен наследник на по-старото си братче Самурая.
Изображение
Калта беше хубава,а след подобни преминавания терена ставаше още по-хубав :evil: :evil: ;)
Изображение
Скоро стигнахме и до първото интересно място....едно доста стръмно изкачване по гладки скали.По принцип мястото изглежда страшно,но се минава без проблеми,но сега гарнирано с позапълнени гуми от кал и превалелия дъжд ,особено за участниците без подходящи гуми се превърна в борба,която разбира се приключи в наша полза.
Изображение
Изображение
Изображение
Американеца се представи много добре....очевидно по-новите технологии компенсират донякъде липсата на подходящи гуми :roll:
Изображение
Докато чакахме колоната да премине през екстремното място,някои си правеха кефа по камъните и скалите.Пламен от Варна тества сериозно бавните дифове на Самурая и макар и да не успя да мине навсякъде откъдето му се искаше,мисля че е много доволен от машината си.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
По едно време се наложи да освобождаваме с резачката машината.....
Изображение
След това последва и скален оффроуд....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
В същото време на отсрещния склон се разиграваше друга драма....Тойотата поднесе и се наби в едни дървета и храсталаци....
Наложи се разпъване на лебедки и много бутане....
Изображение
Много скоро Тойотата беше освободена,но я очакваше същинското препятствие,и то мнооооого разкаляно от предходните участници.
Изображение
Гассссс на горе и......
Изображение
....с малко помощ от приятелите екстрема беше превзет. :)
Изображение
Джимнито и Спас минаха като на парад...без забележки....
Изображение
....а терена стана много тежък....
Изображение
....но последните участници не се дадоха и преминаха успешно....
Изображение
Изображение
Изображение
И ето че всички се събрахме и потеглихме нататък.Пътят продължаваше през гората и не след дълго приближихме едно от най-красивите места от маршрута.За съжаление поради падналата гъста мъгла уви красотата никой не успя да види.
Последните метри до въпросното място бяха осеяни с множество скали и на едно място дори по-широките минаваха с протектора по ръба на на пътя.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Тук все още Маринхакер не подозира как само след още 50-60м. теренът ще му изиграе лоша шега,и Фронтерата ще се претъркаля през таван....
Изображение
При заход на същото място където Самурая на Пламен успя да пребори баира,...
Изображение
Фронтерата поднесе,удари се в едно дърво и това беше фатално....повдигна се и се претъркаля през таван.След това падайки на колела тръгна по склона/доста стръмен между другото/,и се спря за щастие в няколкото дървета наблизо.Изживях истински шок,защото всичко стана на 8-10 м. от мен....
Хукнах към Опела,защото след спирането на колата Марин не се виждаше никакъв,а аз просто си помислих най-лошото....
Изображение
.......за щастие обаче пристигайки до колата той тъкмо се надигаше от седалката и ни уверяваше че нищо му няма.....Момента беше изпълнен с невероятно напрежение...помня как въпреки всичко дърпах вратата,за да я отворя,а тя заяждаше опирайки в смачкания преден калник....
Изображение
Изображение
Изображение
Най-накрая успяхме и Марински беше извън автомобила.След като се уверихме че наистина нищо му няма ,започнахме операция по изваждането на Фронтерата отново на пътя и ремонтиране на счупения щуцер на водния радиатор.Наистина както и Спас писа доста оригинални решения взехме и с подръчни материали,повредата беше отстранена,колата беше изтеглена на пътя и Марин заедно със СтефБМВ се отправиха по трасето към Ст.Загора.
Ето и въпросното панорамно място,което заради мъглата не можеше да се види,но въпреки това го избрахме за общата снимка на участниците в прехода.
Изображение
Изображение
Някои даже прекалиха с фотото... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
........следва продължение...._________________
NISSAN FOREVER!!!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Сузуки събор Ст.Загора 2009год.
Непрочетено мнениеПубликувано на: 03 Мар 2009 15:01 
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2008 13:29
Мнения: 7474
Местоположение: Стара Загора
ПОЛ: МЪЖ
И така след груповите снимки продължихме към следващото предизвикателство.Планът предвиждаше преминаване през стръмно скално надолнище,но разбира се не всички коли минаха от там....всеки по собствените си съображения.А мястото носеше много емоция и адреналин....
Изображение
Изображение
Изображение
Ето за това става въпрос....имайте предвид че скалите бяха мокри и дори пеш трудно се слизаше от тях....Браво на престрашилите се!!!
Изображение
Изображение
Изображение
Следващото препятствие,обаче не го бяхме замисляли като такова,но майката природа се беше погрижила....На едно място водата от дъждовете беше изкопала пътя.Аз лично минах два пъти с Патрола от там,но сега при преминаването на повече джипове,мястото се изкопа и особено тежката и без подходящи гуми Тойота беше направо под въпрос дали ще мине.и тъй като не ни се искаше повече проблеми с пропаднали джипове,се захванахме и построихме нещо средно между мост и укрепващо съоражение.
Изображение
Изображение
Изображение
А на ДраганРП/или иначе Румбата/,му побеля шапчицата от нас :lol: :lol: .....Какво ли си вика ...."тия ей сега ни утрепаха тука"....
Изображение
Изображение
Първи по готовото съоръжение мина доброволеца....Иван Попов.
Мина го с много майсторлък и то нарочно с двете гуми по външната част/доста рисково/,но с цел да се понабият дърветата в пръста и да стане конструкцията по-стабилна.
Изображение
След него последва и Тойотата.Много навигация и дори бутане ,за да не поднесе беше....в един момент се наложи да дава назад,с цел да се поизправят колелетата,но в крайна сметка мина благополучно,а водачката и беше доволна от това че се е преборила още веднъж с поднесения екстрем.
Изображение
Изображение
След това колоната един по един започна да преминава и много скоро и последната джипка беше отвъд опасното място.
Изображение
Изображение
Маршрутът беше вече към своя край.Но хората са казали че власите на края на Дунава се давели.Точно преди да излезем от гората на поляната се наложи един НЕпланов ремонт,на Видьовото Паджеро и то с.....трион и резачка.... :shock: :shock:
Причината ,здраво заклинил се клон между пружината,купето и задната гума.
Изображение
Изображение
След успешната операция по отстраняване на дървото колоната продължи и скоро стигнахме последната точка от маршрута,а именно с.Колена.
От тук излезе предложение,който още му се кара да дръпнем и едно 7-8км. сериозна кал и скоростни отсечки.
Някои се отказаха,и потеглиха към базата,а колоната продължи нататък.Скоро навлезнахме във въпросния път,който трябваше да ни изведе до с.Змейово.Отначало като че нямаше никакви проблеми,но после при едно стръмно и много кално нагорнище отпаднаха американеца и едно от Сузукитата.
Останалите продължихме и наистина се заформи луд кален и високоскоростен купон.Снимки от този момент нямам ,защото блях заангажирам да държа Патрола в пътя. :twisted: :twisted: :twisted:
Скоро стигнахме и до с.Змейово.Точно преди да приключим с трасето за деня,обаче емоцийте продължиха с пълна сила.Къде намерихме една сериозна бабуна и Пламен от Варна при няколкото си опита да я изкачи накрая направи второто преобръщане за деня. :o :shock: :shock:
Изображение
А Боко и той не остана назад....по-скоро си седна отзад.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Пламен първо събори брега,като се спусна отгоре,.....
Изображение
.....а след това се опита да го превземе на горе,но....уви....
Изображение
Изображение
Изображение
....не само че не успя,но при поредното пробване Самураят се преобърна през таван.
Тука нещата бяха също притеснителни,но все пак колата е със спортни седалки и колани,и отвътре е с направена клетка,която всъщност предпази Самурая от изкривяване и освен счупеният преден прозорец други щети нямаше,а Пламен излизайки отвътре гордо спомена,че коланите и тръбите са си свършили работата.
Изображение
Изображение
С това официалната разходка приключи.Колоната се насочи към комплекс Ушев ,където се заформи хапване и пийване в задушевна другарска обстановка.
Имаше много смях,разговори,танци и веселба.Точно в 00.00.ч. беше разрязана и специалната торта по случай рождения ден на Оффроуд Клуб Ст.Загора.
Заваляха много добри пожелания , рязането на тортата се превърна в цял спектакъл с много кючеци и т.н.
За купона няма да пиша,защото бургазлий в лицето на Войд/Добри/и Пач/Ванката/които не дойдоха на разходката,но ни уважиха и дойдоха на разпивката вече разказаха подробно за веселбата .
Ами тове е.Време е вече да приключвам.
Мисля че станалата вече традиция, Сузуки среща през зимата в Ст.Загора и тази година беше на ниво.
Надявам се че няма изплашени колеги от приключенията ни при прехода и всички ще ни гостуват и следващия път.Дано следващия път активността на Сузуки братството да е два пъти по-голяма,пък ние обещаваме да се представим още по-добре.
Оффроуд Клуб Стара Загора_________________
NISSAN FOREVER!!!
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на: