Дата и час: 26 Апр 2019 08:46
 Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Зимна среща на Сузуки манияците-Ст. Загора 03.2008г.
Непрочетено мнениеПубликувано на: 10 Сеп 2010 08:10 
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2008 13:29
Мнения: 7474
Местоположение: Стара Загора
ПОЛ: МЪЖ
Здравейте.Реших и аз да драсна някой ред за провеждането на събора на Сузитата/както ги наричаме на галено/.Повечето снимки/няма смисъл да ги повтаряме/ вече ги видяхте,та ще разкажа и пусна това което го няма.
И така още от момента в който разбрахме че събора ще се проведе в нашия град започнаха едни предложения, организации,планове които тъкмо решавахме и в следващия момент загърбвахме /по една или друга причина/.Абе с две думи кипеше трескава потготовка.Полека полека и заветния ден дойде.Уговорката ни за среща беше около 09.00-09.30ч. на бензиностанцията на ОМВ.
В очакване на гостите,пихме по едно кафе и .....
Изображение
.....не след дълго хората се събраха.От там се насочихме към база Пряпорец,където щяхме да ги настаним и от там да щурмуваме планината.Някои дори пристигнаха със Сузитата в багажника:D:D:D
Изображение
Полека,полека всички бяхме готови за разходка.
Изображение
Изображение
Изображение
Всъщност като тръгнахме се събрахме 21джипа.:eek::eek::eek:
Колоната трудно можеше да се хване с фото цялата,а придвижването се очертаваше да е доста бавно.Доста голям проблем беше и че нямахме еднородни радиостанции и така се затормозяваше комуникацията в колоната,но.....като изключим че само на едно място две джипки се отцепиха по грешен път и се наложи да ги издирваме и изчакваме/което за 40-45км преход си е направо добре при този брой машини/.
Ето и старта.
Изображение
Изображение
А ето и бегла представа за грандиозната колона,тъй като имаше коли които не можах да хвана.
Изображение
След зареждане на храна от Ст. Бани продължихме в посока Сулица .Пътят не беше нищо особено,но така или иначе трябваше да се мине от там.Скоро и не закъсня и първата заигравка която бях подготвил.Точно на комплекс Ушев има един хубав влив в реката и отсреща хубаво за атакуване високо брягче.
Изображение
Снимки вече са публикувани,така че аз ще пропусна.След като си поиграхме достатъчно,поведох колоната напред и след около 50м. се спуснахме и подкарахме срещу течението на реката.Тук е мястото да кажа,че се притесних за някои от колегите,тъй като колите които бяха по-ниски можеха да имат проблем.На места усещах как тежкия Нисан като разместеше камъните по дъното и пропадаше на дълбочина към 70-80см. и при пличкането като нищо можеше някой да глътнеше водица.За моя радост всички без изключение преминаха ,но изненадата тепърва предстоеше.То хората са казали , че понякога човек не знае от къде ще му дойде.При заигравката на комплекс Ушев,към колоната се присъедини един ентусиаст с Форд Експлорер/шест цилиндров бензин/.Естествено че колата не беше подготвена,а и май водача и беше почерпен,та.....накратко човека си помисли че кара Форд Подводница:eek::eek::D:D:DДаже се опита да помести едно дърво паднало в реката и....резултата не закъсня.Фордето угасна и палене нямаше.То че се получи воден удар се получи,но след това си требеше и да се вади колата от доста дълбочката и студена река.
Изображение
Изображение
Изображение
Наложи се Патрола да влиза на заден в реката и да проведем спасителна мисия,която непредвидено ни забави около един час.Накрая Форда го издърпах до коплекса и се разделихме с ентусиаста.
Прехода продължи в посока Ст. Загора,като за съжаление беше сухо като камък.Пролетно време при много влага този маршрут щеше да ни затрудни и щяха да се хвърлят много лебедки и дърпане и бутане,но сега.....но какво да се прави като не зависи от нас.Трасето просто го преминахме и освен доста избуелите клонаци и част от трасето което беше осеяно с доста едри камъни/за радост всички го минаха без проблеми, и никой не се оплака въпреки многото удари по джиповете от долу/,и след едно сериозно стръмно баирче/за съжаление пак много сухо/стигнахме Ст.Загора.
Изображение
Изображение
На входа на града ни очакваха още две Сузукита и от там мероприятието продължи с представяне пред колегите на нашия тренировъчен полигон,както и възможността на тези които имат мерак да се пробват и покарат там.Предния ден последно измислихме едно по-леко трасе през полигона,за да има по-малко зъкъсвания и повече хора да могат да преминат.Ето и някои снимки от преминаването на мераклийте.
Изображение
Изображение
Нормалното преминаване през трасито е на три колелета,но и такива моменти не са малко.
ИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
Браво Горски успешно представи Заралийската група ,особено като се има впредвид,че трасето го мина със скъсани два задни амортесьора:eek::eek:.......
Изображение
Изображение
....още веднъж евалла на Горския за куража и голямото сърце което има за офроуда.Браво.
Софийската група се представи също подобаващо.Дори Ицо реши да пробва едно коварно водно-кално препятствие,което умишлено не включихме в трасето,защото щеше да настъпи едно масово спасяване на участниците,а повярвайте ми не е никак лесно да се достигне на удобна позиция за оказване на помощ от приятел/Иван Попов може да го потвърди/,тъй като след тази проба на Ицето....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Добре че Ицо имаше отзад резервна гума,която попречи да избълбука и да потъне на цяло Самурая:D:D:D
Изображение
С помощта на Витарата на Иван скоро Самурая беше изтеглен,но минавайки от другата страна на насипа той отново попадна на капан и заседна,но с предния мост/можеби за да не сърди/ и се наложи нова спасителна операция....този път изотзад.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ицо оглежда ситуацията и сигурно си мисли ...."дали не може да потъне още малко....":D:D:D:D
Скоро машинката беше изкарана и не след дълго Ицо премина през препятствията и с един много красив скок /ще го пусна по-късно на клип/,изкочи на равното.Браво Ице не са много хората които ще пробват тази част на трасето и то почети беше сигурно какво ще се случи....Браво за хъса и желанието да преодолееш и непреодолимото.
От тук ще пусна само още някои по-интересни снимки.
Изображение
Две Сузита преминали успешно трасето.
Изображение
От там вечерта срещата продължи с купон,хапване,пийване и...танци.
Изображение
Изображение
Изображение
Така приключи първия ден от събора на Сузуки манияците и техните .....другари по идея които карат други марки машини.Поздрави._________________
NISSAN FOREVER!!!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Зимна среща на Сузуки манияците-Ст. Загора 03.2008г.
Непрочетено мнениеПубликувано на: 10 Сеп 2010 08:12 
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Фев 2008 13:29
Мнения: 7474
Местоположение: Стара Загора
ПОЛ: МЪЖ
Ден втори премина под мотото ..."да намерим кал за Бога"....След сутрешното кафе и последвалите обсъждания за плана на действие,решихме да се изнесем в посока с.Сулица на вилата на Белата и от там да потърси около реката място да се поокаляме.Речено сторено.Дори и малките офроудърчета/не можах да им откажа и ги вземах с мен/,бяха готови за приключения.
Изображение
По принцип решихме да търсим бързо приключение и след това хайде на барбекюто.И така по идея на Белата се насочихме към изпуснатото езеро на Баните.
Изображение
Още щом пристигнахме и всички се юрнаха като невидели ......Викам на жената ей сега гледай само как цял ден ще ги вадим.
Изображение
Но всички се представиха подобаващо.Кал хвърчеше на всякъде и имаше яко буксуване.Веднага щом свалих оператора,и аз се впуснах в приключението, като до мен се настани баш навигатора.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Имаше и закъсванета и дърпанета и....абе купон.Като малачета бяхме в калта и тинята.:eek::D:D:DА Маринчо ме чакаше просто да зъкъсам с колан в ръка и след потъването беше въпрос на 10секунди да бъда закачен:eek::eek::D
Изображение
Но закъсването не беше само от моя страна.Докато Ицо ме попита какво ставало и да не съм закъсал случайно нещо....хайде и той в киреча.:D:D:D
Изображение
Ееее...дойде и моментът и аз да го попитам какво става и дали нещо не е зъкъсал....:D:D:D
Изображение
Междувременно имаше и други закъсали.На едното Самурайче му свърши гаста,докато се опитваше да се измъкне от калта.Другото се опита да го дръпне,но безуспешно.Веднага му беше доставена туба с бензин и аз с Патрола отидох да се опитам ако трябва да го дръпна.Добре,че след като го запалиха успя само да се измъкне,защото тази работа с дърпането си беше под голям въпрос.
Изображение
Последва и групова снимка.Беше невъзможно да се обхане макар и намалялата група в кадър.
Изображение
Изображение
След това се насочихме към вилата на Белата и подготвянето на барбекюто.Тъкмо стигнахме и Ицо предложи докато станат мръвките да мръднем да потърсим едно място екстремно от Ком-Емине.Значи мястото не намерихме,но покарахме през планината преодолявайки множество препятствия в посока Сулица.Карането наистина си беше точно оффроуд както аз си го разбирам.Без път/дори и черен/просто предвижване в правилната посока като избягвахме непристъпните места и преодолявахме доста препятствия.Малките офроудърчета бяха на седмото небе от кеф.Ето тук имаше преодоляване на дере 4х4.....
Изображение
.....един спечелен за офроуд каузата....
Изображение
Гледките които ни се откриваха бяха невероятно красиви.
Изображение
Изображение
Скоро решихме че ако караме така до Сулица/която беше доста далече/,ще окъснеем много и насочихме колите към достигане на асвалта и от там бързо завръщане в базата.А там нашите хора вече разваляха въздуха.....
Изображение
Изображение
А ето и машините на последните които останахме до края на събора.
Изображение
Еда прекрасна машинка,за съжаление натоварена на платформата твърде рано заради скъсано каре на кардана.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Витара на Белата която повече е вдигната отколкото......е проходима:D:D:D:D:D:D:D....майтапя се разбира се.
Изображение
Ето я и машинката на Спас която макар и не подготвена премина навсякъде и се представи достойно....
Изображение
Карането си беше сериозно,но и хапването също....То при такива нахъсени готвачи.....
Изображение
Изображение
А ето я и последната сборна снимка от събора.Надявам се последна само за момента и за напред да има още много такива.
Изображение
С това събора на Сузуки състоял се в района на Ст. Бани приключи.Взехме си довиждане с последните участници и ги изпратихме.
Смятам че въпреки многото пречки,неясноти,уговорки и проблеми,все пак мероприятието премина много добре.Запознахме се с много наши съмишленици,поговорихме за машините си,покарахме,дори успяхме и да се поокаляме на пук на невероятната суша в района и въобще според мен си прекарахме добре.Надявам се гостите да са останали доволни от изкарването си на наша територия.Съжалявам че групата от Бургас не успя да дойде,както и много други възпрепятствани колеги.Но нищо ще има и други поводи да се видим,запознаем и да покараме заедно.Важното е че духът на оффроуда е жив и има много и сърцати последователи.Колеги благодаря че ви има.Поздрави.
П.П. В момента качвам няколко от по-интересните клипчета.Надявам се ,че утре ще са готови и ще можете да си ги свалите._________________
NISSAN FOREVER!!!
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на: